Imeti svoj UNI-KAT? Zakaj pa ne!

Veseli me, da cenite ročno delo in si želite tudi zase izdelek, ki je plod ustvarjalnosti in kreativnosti.

Naj bo tudi cena unikat.

Unikaten izdelek + unikatna cena = unikatna izkušnja

/kos

Jaz sem Mihelca. Vi pa ste?

Vaš nakup je hkrati donacija

Od vsakega vašega nakupa namenimo 5% vrednosti društvu, ki ga določite vi.

Morda še kakšne posebne želje?

Kako vam lahko pomagam?

Želite izdelek po meri ali po lastni ideji? Imaš kakšno vprašanje, pripombo ali pohvalo? Tukaj sem :)

Jaz sem Mihelca. Vi pa ste?

http://uni-kat.si/blog/kvackanje-in-pletenje-imata-terapevtske-lastnosti
Namig: Povezava je že označena. Pritisnite ctrl+c / cmd+c, da skopirate povezavo.

Kvačkanje in pletenje imata terapevtske lastnosti

Za večino ljudi sta pletenje in kvačkanje staromodna, saj ju povezujejo predvsem z babicami. Na drugi strani pa veliko mlajšim predstavljata hobi. Z njuno pomočjo se sprostimo in ustvarimo lasten izdelek. Malokdo ve, da smo ob tem deležni še drugih koristi za zdravje.

Ste vedeli, da si lahko z ustvarjanjem pletenin izboljšamo tudi samozavest? Z izdelovanjem lastnih izdelkov namreč pridobivamo občutek ustvarjalnega zadoščenja, s katerim sami sebi dokažemo, da lahko pripeljemo do cilja nekaj, kar si zadamo.

Nekateri menijo, da naj bi pletenje ali kvačkanje pomagala uravnavati tudi telesno težo, saj nas odvračata od potrebe, da bi grizljali hrano iz dolgčasa in v telo vnašali nepotrebne kalorije.

S tovrstnimi ročnimi aktivnostmi lahko zmanjšamo tudi bolečino zaradi artritisa, saj treniramo prste, ki tako ohranjajo fleksibilnost.

V študiji, opravljeni leta 2009 na Univerzi British Columbia, so ugotovili, da pletenje in kvačkanje lahko pomagata odpraviti celo anoreksijo. Kar 74 odstotkov žensk z anoreksijo je poročalo, da so med to dejavnostjo manj razmišljale o svoji motnji hranjenja, zmanjšal pa se je tudi njihov strah.

Ker nas tovrstne dejavnosti zamotijo in zaposlijo naše roke, se preusmeri naša osredotočenost na bolečino – to je torej izvrsten način, kako brez uživanja tablet ukaniti bolečino. Ugotovljeno je, da se na ta način izboljšujeta tudi spomin in kognitivne funkcije, otrokom pa se dokazano povečajo matematične spretnosti.

Zato pletilko/kvačko in klobčič v roke – in veselo na delo!